Sivut

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Toisina päivinä / On the Other Days
Sara Hilden taidemuseossa Subodh Gubta
Sara Hilden Art Museum: Subodh Gubta

Yhtenä päivänä näyttelykierroksella Helsingissä ja toisina päivinä Tampereella..
Vuoden nuori taiteilija, Anna Tuori, maalaa sadunomaisia, kauniita maalauksia, joissa on paljon yksityiskohtia ja toisaalta jätetty tilaa ja käytetty leveää sivellintä.
Värit pelaavat usein pinkin ja smaragdinvihreän kovahkoilla kontrasteilla, joita kellertävät sävyt pehmentävät. Pidin erityisesti hänen pienistä maalauksistaan, ne ovat tiiviitä ja vahvoja. Joissakin suuremmissa maalauksissa yksityiskohtien ripottelu häiritsi minua.
Anna Tuorilla on rento ja raikas ote maalaukseen, hän yhdistää suurpiirteisyyttä ja sattumanvaraisuutta sekä tarkkoja detaljeja.
Teokset ovat salaperäisiä ja kauniita.

Sara Hildenillä on esillä intialaisen Subodh Guptan teoksia. Taiteilija kuvaa intialaista kulttuuria ja hallitsee sujuvasti kuvataiteen eri tekniikat. Esillä on piirroksia, veistoksia, maalauksia ja installaatioita. Ruoka ja astiat ovat melkein joka teoksen aiheina tavalla tai toisella. Upeita ovat marmorista tehdyt astiat ikkunan edessä - takana näkyi pihan puut ja luminen Näsijärvi.
Suuret , fotorealistiset maalaukset ruokapöydistä osoittivat Guptan olevan mainio maalari, ihania väripintoja ja notkeaa siveltimenkäyttöä.
Alakerran suuret, yhteen hitsatuista astioista muodostetut munat kristallikruunujen alla oli ihmeellinen ja vaikuttava installaatio. Sara Hildenin ihanuus ja haaste on Näsijärvelle avautuvat ikkunat ja upeat maisemat. Guptaa huonommissa näyttelyissä jään ihailemaan ikkunoista avautuvia maisemia ja näyttelyn katsominen jää vähemmälle.

___

Visiting exhibits one day in Helsinki and the other days in Tampere..
Anna Tuori is the young artist of the year in Finland. Her paintings are beautiful, vividly painted and there are many details in them. Some have too many, I think. But I love the way she paints and the fairy tale -like worlds she creates.

Subdoh Gupta is a world famous artist from India. he seems to be enormously creative artist who can express himself as well in paintings, sculptures, installations and drawings.
His works are amazing, I love specially the ones seen in the pictures above.
I also love the views seen behind the windows, the trees and Näsijärvi lake.

1 kommentti:

  1. Kävin ihan samoissa paikoissa tänään, tosin eri järjestyksessä. Ihastuin Tuorin teoksiin, Guptan työt jäivät etäisemmiksi.

    VastaaPoista