Sivut

torstai 29. lokakuuta 2015

FragileLeena Vainio
Fragile / Särkyvää
27.10. - 8.11.2015
Galleria Ronga
Vooninkisali, Väinö  Linnan aukio 13, Tampereavoinna ti - su klo 12 -18


Teen abstrakteja ja esittävän ja abstraktin välimaastossa liikkuvia teoksia.                                                                              
En yleensä luonnostele, piirrä tai tietoisesti käytä mitään kuvia työskentelyni lähtökohtina.                                        
Käsittelen töissäni mielentiloja ja tunteita, esimerkiksi ulkopuolisuuden tunnetta. Minua kiinnostavat myös tilat, jotka liittyvät määrittelemättömiin paikkoihin ja luonnon kokemiseen. 
                                             
Maalaus on minulle läheisintä. Väripigmentit, värien sekoittaminen ja imeytyminen / kerrostuminen maalauspinnalle sekä koko vartalosta lähtevä liike maalatessa on kiehtovaa. Fyysisen ja intuitiivisen työskentelyprosessin takia teoksissani on usein näkyvissä hetkellisyys ja läsnäolo.                                                     
Koen onnistuneeni, kun prosessin aikana kankaalle tulee jotain, joka mielestäni kuvaa alitajuista, outoa, kiihkeää tai alkuperäistä. Silloin teos kertoo jotain ihmisenä olemisesta.  
                                                                   
Näyttelykokonaisuus Särkyvää/Fragile  koostuu  öljy- ja akryylimaalauksista kankaalle sekä muste- ja akvarellimaalauksista paperille.
Olen pitänyt gallerianäyttelyitä Turussa ja Tampereella, osallistunut moniin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin Suomessa ja muutamaan Miniprint -näyttelyyn ulkomailla.                                                         
Kesällä 2015 työskentelin Raumars -ohjelman taiteilijaryhmässä kokeellisessa Mikrokosmos –projektissa. Syksyllä 2015 osallistun Avarataide ry. taiteilijaryhmän kanssa Pirkanmaan  trienaalin  off - tapahtumaan.  Helmikuussa 2016 on tulossa yksityisnäyttelyni Varikko –galleriaan, Seinäjoelle ja toukokuussa lopputyönäyttely ( Kankaanpään taidekoulu, Samk ) Rantakasarmin galleriaan Helsinkiin.
Kotisivuni http://www.leenavainio.com  kertoo lisää taiteellisesta toiminnastani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti