Sivut

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

mustavalkoviikkomustapunavalkoluonnostelua ( hiili, liitu ja lanka paperille )Koulumme alasajopyrkimyksissä vedotaan  paikallisuuteen ja huonoon työllistymiseen.
Omalla kurssillani on vain kaksi satakuntalaista. Opiskelijat tulevat kouluun ympäri Suomea, mm. pääkaupunkiseudulta, Turusta, Lahdesta , Jyväskylästä, Oulusta ja Tampereelta.
He tulevat, koska oppimisympäristö on mainio: koulu on rakennettu taidekouluksi, se on arvostettu, siellä saa asiantuntevaa ja monipuolista ohjausta ja rauhan keskittyä työskentelyyn.
Ja siellä on hyvä olla.
 Kankaanpäässä asuminen on edullista. Harrastusmahdollisuuksia on paljon ja niitä myös käytetään. 
Lähtiessään koulusta taiteilijat rikastuttavat Satakunnan ja koko maan taide-elämää ja osa työskentelee tietysti ulkomailla myös..
 Tänä keväänä valmistuvilla on lopputyönäyttely Rauman taidemuseossa.
Monet koulusta valmistuneet ovat ansioituneet urallaan, esim. saaneet toteuttaa julkisia taideteoksia ja menestyneet  taidekilpailuissa.

 Monet opiskelijat työskentelevät alansa töissä jo opiskeluaikanaan.
 Jo ensimmäisen vuoden opiskelijoilla on ollut useita näyttelyitä mm Porissa.
Itselläni on tänä vuonna  ryhmänäyttely Lappeenrannassa, Forssassa ja Sääksmäellä sekä oma näyttely Tampereella. Kesällä opiskelen ja hain ja pääsin alan työharjoitteluun.

Koulun galleriassa on tällä hetkellä koskettava näyttely, Luonto meissä.
Kuten yleesäkin gallerioissa, sitä voi ihan ilmaiseksi tulla katsomaan arkipäivisin klo 9-16. 
Näyttely on kuin tehty tämän päivän kiireiselle ihmiselle hiljaiseksi muistutukseksi siitä,
mikä on tärkeää, mitä olemme ja mistä saamme voimaa. 
Näyttelyn taiteilijat opiskelevat/ovat opiskelleet koulussamme.

Kuulimme viime viikolla esityksestä koulun lopettamisesta.
Seuraavana päivänä netissä oli jo adressi koulun säilymisen puolesta sekä hyvin perusteltu kannanotto päättäjille  ja Satakunnan Kansa -sanomalehteen koulun säilyttämiseksi.
Ensi viikolla jatketaan.
Opiskelusta tulee  kyllä rankkaa, jos siihen liittyy vuosittainen kamppailu koulun säilymisen puolesta.


Maailmanmeno on ihan hullua. Juuri tällaisena aikana taidetta eniten tarvitaan.
Taide voi parhaimmillaan kertoa siitä minkälaisessa maailmassa elämme, mistä tulemme ja minne ehkä olemme menossa. Se kertoo lohdusta, hiljaisuudesta, kauneudesta, surusta ja ilosta, inhimillisyydesta, ihmisyydestä. Se antaa aitoja elämyksiä.


Laitathan nimesi adressiin  Kankaanpään taidekoulun puolesta I am depressed, cause they may close down the distinguished art school of Kankaanpää. 
No matter what, we are gonna continue studying and making art. 


2 kommenttia:

  1. Oh no, that would be awful for the community! It is depressing the number of small schools that have been closed in favour of the bigger new ones in Canada. It must be a problem everywhere, Leena. Sad news. Glad to hear your vow of continuing! xo Carole

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Carole, thanks for your support, I do appreciate it! We are going to do everything needed to keep the school . x Leena

      Poista