Sivut

maanantai 12. joulukuuta 2011

S-käyrällä Eilen kävin joulutorilla , siellä oli älyttömän hieno sepän paja, sinne täytyy mennä uudestaan kameran kanssa..
Kävin myös galleria Rongan hienossa joulusalongissa( ks kuvat alla), siellä on hyvä ripustus ja monipuolinen kattaus erilaista taidetta. 
Minua viehätti erityisesti Miina Laineen  mustavalkoiset grafiikat ( keskimmäisen kuvan pöydällä ) ja Viljami Heinosen ekspressiiviset ja täyteläiset maalaukset (alimmassa kuvassa keskellä). Tykkäsin kovasti myös värikkäästä päätyseinästä (yläkuvassa) jossa on
Pasi Niinisen, Anja Härkäsen ja Heli Innalan teoksia.

Niin ja sitten opiskelin s-käyrää, jota aloin heti sovittaa oman elämäni kulkuun. Ensimmäisen s-käyrän muodostaa lapsuus, nuoruus ja aikuistuminen. Toinen käyrä alkaa perheen/itsenäisen elämän  perustamisella/ aloittamisella ja kolmas siitä kun pesä tyhjenee. 
Olen siis kolmannen s-käyräni alussa, hitaassa ja työläässä ja kiinnostavassa uuden alussa.

s-käyrä:Matemaattinen käyrä, joka hitaan alun jälkeen nousee nopeasti (y-akseli kuvaa kasvua, x-akseli aikaa) ja sen jälkeen hidastuu (kasvaa vähän tai pienenee).
Markkinoinnissa, etenkin uusien innovaatioiden markkinoille tullessa, S-käyrällä kuvataan innovaation omaksumisprosessia, jossa hitaan alkuvaiheen jälkeen tulee nopean kasvun vaihe, sen jälkeen (kysynnän) hidastumisvaihe.

Ps. Vielä ehdit äänestää.. ja voittaa, katso täältä 

Yesterday I visited Christmas Market and Ronga Gallery Christmas exhibit which is a rich and colorful combination of different artists and styles.
Oh yes, then I also studied about s-curve in marketing and generally  in life. 
I am in the slow and interesting and sometimes hard beginning of the third s-curve of my life. 
That is called the empty nest.


S curve

A type of curve that shows the growth of a variable in terms of another variable, often expressed as units of time.
For example, an S curve of the growth of company sales for a new product would show a rapid, exponential increase in sales for a period time, followed by a tapering or leveling off. The tapering occurs when the population of new customers declines. At this point growth is slow or negligible, and is sustained by existing customers who continue to buy the product.
  
ps. You still have got time to choose and win

3 kommenttia:

 1. Heippa Leena! Mulla on sulle blogissani tunnustus, käyhän katsomassa :) Ihanaista joulunaikaa!!

  VastaaPoista
 2. Hmmm, jäin miettimään tuota s-käyrää. Pitänee paneutua siihen noin niin kuin oman elämän kannalta.

  hienot kuvasarjat.

  VastaaPoista
 3. Minä olen sitten siinä keskimmäisessä käyrässä, tai sen ja kolmannen välissä. Hauska ajatella elämää s-käyrinä, yleensä ajattelen sitä nimittäin janana. Joskus ympyränä.

  VastaaPoista