Sivut

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Tällä viikolla


Kaupunkikuvia, kiiruhtamisia, puupiirrosten vedostusta, arjen pyöritystä...
Taiteen tekeminen tuntuu älyttömältä, kun on väsynyt ja kuitenkin on sisäinen "pakko" tekemiseen tai ulkoinen "pakko" kuten lähestyvät näyttelyprojektit. Ja nyt on molemmat!

Taide on tapa ajatella, sanoo Ernst Billgren, ruotsalainen taiteilija, kirjassaan Mitä on taide?
Taiteilija Antti Immonen taas sanoo blogissaan Irrationalia:
"..taide merkitsee minulle eräänlaista vapautta arkitodellisuudesta ja rationaalisista syy-seuraussuhteista".
Eräs nuori taiteilija kertoi taiteen tekemisen olevan keino pysyä järjissä tässä järjettömässä maailmassa.

Minä voin sanoa ettei omassa taiteen tekemisessäni ole juuri nyt mitään järkeä.
Kuitenkin taiteessa itsessään pitää olla ajatusta, tunnetta, rehellisyyttä ja ripaus selittämätöntä.
Taiteesta en saa järjellistä otetta. Taide on saippua!

Taiteesta on vaikea kertoa ja monet taiteilijat ovat luonnollisesti tottuneet ilmaisemaan itseään paremmin kuvallisesti kuin sanallisesti.
Taidekirjoittamisen vaikeaselkoisuus on ollut kritiikin kohteena Hesarin taannoisen jutun takia ja
samasta aiheesta kerrotaan Taide-lehden 5-2010 blogikatsauksessa. Katsauksen mukaan taiteilijoiden/taide-blogien aiheita ovat nyt myös mm. taiteen terveyttä edistävä vaikutus, uudenlaiset taiteen yleisöt ja esitystavat. Viime mainittuun viitaten siinä siteerataan myös omaa blogikirjoitustani Liikaa Väriä, jossa kuvaan osallistumistani Itse Teossa -projektiin.


___

This week.. being busy, working with prints, views in Tampere on my way here and there

Art working does not make any sense when I am busy and tired but have to work cause I`ve got passion for art. And I´ll also have some art projects and exhibits soon.5 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen postaus, heräsi monta ajatusta, joita en tietysti enää saa järjestykseen tähän.

  Minusta Billgrenin sanonta on hyvä, mutta toisaalta taide voisi olla myös tapa olla, ilmaista, kertoa...ja siinä olen kanssasi samaa mieltä, että taiteessa pitää olla rehellisyyttä ja sipaus jotain selittämätöntä. Tosi hienosti sanoit tuon.

  Hienoa, että sinulla on tulossa näyttely. Saako udella, missä ja koska siihen pääsee tutustumaan?

  VastaaPoista
 2. Your photographs always have this relaxing effect on me; to best describe them, I would call them poetry. Just love every single one of them. Take care of yourself, Leena. Being busy can be ok, stress is not! Hope you'll have a relaxing weekend (and take some more pictures :)

  VastaaPoista
 3. Kirjailijatar; tammikuussa ja maaliskuussa on tulossa näyttelyt Tampereelle ja Pirkkalaan. Laitan lisää tietoa blogiini lähempänä. Ja totta taide kertoo ja ilmaisee ja taiteilijalle se on tapa olla ja elää.

  Lilli; Good point, I do not want too much stress: that blows away all creativeness. But a little pressure causes good results. I´ll try to balance! I never thought my photos are relaxing, I am happy you´ve found that!

  VastaaPoista
 4. Huomasin tuon otteen Taide-lehdessä, hienoa, kun saa näkyvyyttä. Oletkin jo vakioblogisti. :)Minäkin odotan tietoa, missä näyttelysi ovat, jos nyt pääsisin paikalle. Itsekin yritän aloittaa maalaamaan ensi vuoden näyttelyitä varten. Ideat vasta muhivat päässäni...

  VastaaPoista
 5. Heli! Toivon mukaan nähdään pian taas näyttelyitten merkeissä, olen iloinen tästä taide-blogit-näyttelyt-yhteydestämme:D

  VastaaPoista